Dronning over Konge

Lenge har poker vært kanskje det mest kjente kortspillet verden over. Det finnes mange varianter, med sine små eller store forskjeller. Fra hvor mange kort hver spiller får, til hvor mange som er åpne, hvordan en vedder og så videre. Men sjelden har verdiene til kortene selv endret seg over årenes løp.

Den internasjonale kvinnedagen

Det hele begynte med et spørsmål fra en 5 år gammel jente: “Hvorfor er kongen mer verdt enn dronningen?” Uten et godt svar ble ideen om å bytte om verdien på kongen og dronningen en ide som fikk raskt voksende interesse. Hva om par i dronning slo par i konge? Spillet i seg selv vil ikke endres annet enn en estetisk forskjell. Ingenting tilsier at en konge er mer eller mindre verdt enn at annet bildekort. Håpet er selvfølgelig at dette vil bringe inn flere kvinner i en relativt mannsdominert sport. For enhver pokerspiller som er verdt sitt salt er dette noe som er verdt å følge opp. I sjakk så er det kongen som til syvende og sist bestemmer hvem som vinner eller taper, men dronningen er den mektigste brikken, mye mer anvendelig enn kongen. Kongen bestemmer hvem som vinner, men du vinner med dronningen.

I poker så har ingen av bildekortene noen forskjell annet en sin verdi. Det er ingenting som gjør dronningen bedre på noen måte enn kongen. Ikke bare er det en god tanke som viser solidaritet og støtte til kvinner, men det kan starte en bevegelse som får oss til å tenke over lignende situasjoner. Hvorfor er kongen mer verdt? Vel, svaret er simpelt: fordi den egentlig ikke er det. Det spiller ingen rolle hvilket kort som er verdt mest, og akkurat derfor er det viktig å vise at dronningen like gjerne kan ha høyere verdi enn kongen. Det er kanskje en liten gest, men viktig likevel.